Ce trebuie să știm despre automatizările industriale

Pentru a rezolva problemele legate de automatizare și control, industriile utilizează tehnologiile mereu în schimbare în sistemele de control pentru procese eficiente de producție sau de fabricație precum automatizările industriale. Acestea necesită sisteme de control de înaltă calitate, dar mai ales fiabile. Noile tendințe în automatizarea industrială se ocupă de cele mai recente dispozitive de comandă și de protocoalele de comunicație pentru a controla dispozitivele de teren cum ar fi supapele de control și alte elemente de control finale. Unele dintre dispozitivele sau instrumentele inteligente utilizate în industria automată au capacitatea de a controla procesele și de asemenea capacitățile de comunicare fără a interfera cu alte dispozitive de control la nivel de câmp.

Ce este automatizarea industrială?

Automatizarea industrială este utilizarea unor dispozitive de control utilizate pentru a controla diverse operațiuni ale unei industrii fără intervenția semnificativă a oamenilor și pentru a oferi performanțe automate de control. În industrii, strategiile de control utilizează un set de tehnologii care sunt implementate pentru a obține performanțele sau producția dorite, ceea ce face ca sistemul de automatizare să fie cel mai esențial pentru industrii.

Procesul automatizat în industrii

Automatizarea industrială implică utilizarea unor strategii avansate de control cum ar fi controalele în cascadă, dispozitive hardware de control moderne, senzori și alte instrumente pentru detectarea variabilelor de control, echipamente de condiționare a semnalului pentru conectarea semnalelor la dispozitivele de comandă, sistemele de calcul, sistemele de comunicații, sistemele alarmante și sistemele HMI (Human Machine Interface).

Necesitatea industriei automatizate

  • Control manual pentru a reduce verificarea periodică sau manuală: În anumite aplicații critice este necesară verificarea periodică a variabilei de proces pentru a efectua operațiuni industriale. Echipamentul de automatizare reduce operațiile periodice sau manuale și stabilește condițiile de lucru automate.
  • Creșterea productivității: Automatizarea proceselor de fabricație și a altor procese de producție mărește rata de producție prin producerea unor cantități mai mari pentru o anumită forță de muncă dată
  • Reducerea costului de producție: Folosind mașinile și echipamentele automate, intervenția umană pentru a controla procesele abrupt scade. Acest lucru reduce investiția pe costul forței de muncă, astfel costul de producție.
  • Îmbunătățirea calității produselor: Făcând în mod continuu aceeași lucrare poate să nu fie perfectă în toate cazurile în ceea ce privește specificațiile de calitate cu eforturile umane. Cu echipamente de automatizare, se poate obține o calitate fiabilă și uniformă a produsului prin utilizarea dispozitivelor de control hardware în timp real.
  • Creșterea flexibilității: Folosind diverse echipamente de automatizare, procesele sunt manipulate pur și simplu fără a obține un mediu complex, mai ales în procesele de fabricație.
  • Operatorul este prietenos și îmbunătățește siguranța: Complexitatea funcționării echipamentelor sau proceselor este redusă prin automatizarea industrială. Modifică poziția operatorului ca operator în rolul de supraveghere.

Structura automatizării industriale

Structura automatizării industriale explică diferitele niveluri de operare. Acestea includ nivelul senzorilor, nivelul de control al automatizării (unitate, celulă, controale de proces), nivelul de supervizare și nivelul întreprinderii. Aceasta înseamnă că vom primi informațiile detaliate pentru o anumită variabilă în partea de jos. Automatizarea industrială nu înseamnă că toate nivelurile sunt automatizate, așa cum este cazul întreprinderii, nu trebuie să fie automatizată.

Structura automată

Nivelul senzorului este, de asemenea, numit strat de proces. Utilizează senzorii și dispozitivele de acționare pentru a obține valorile variabilelor de proces în mod continuu sau periodic. Acestea acționează ca ochi și brațe ale proceselor industriale. Unele dintre aceste instrumente includ instrumente pneumatice, instrumente inteligente etc.

Nivelul de control al automatizării sau stratul de control utilizează dispozitive de control industrial. Acest nivel utilizează diferite procesoare integrate, algoritmi PID pentru a controla procesul.

Straturile de automatizare

Nivelul de supervizare obține o mulțime de informații despre canal și stochează datele în baza de date sistem. Acesta achiziționează date de la diverse dispozitive de control și le afișează pe HMI (Human Machine Interface). De asemenea, se dă o alarmă pentru a indica nivelurile procesului și variabilele de control. Utilizează software special pentru a obține ca protocoalele de date și de comunicații să interacționeze cu dispozitivele de pe câmp. Nivelul de întreprindere îndeplinește sarcinile cum ar fi programarea, comenzile și vânzările, planificarea produselor etc.

Dacă ești în căutarea unor sisteme de automatizări industriale, DiversMarket este alegerea portrivită. Vezi prețurile pentru automatizări industriale!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *