Prize și întrerupătoare

Indiferent de produsele pe care dorim să le achiziționam, trebuie să facem un studiu de piață. Astfel ne asigurăm de calitatea acestora. Acest aspect trebuie luat în considerare și atunci când vine vorba despre prize si întrerupătoare.

Tipuri de prize

Prizele se cataloghează în prize cu doză rotundă și prize modulare. Prizele cu doză rotundă sunt varianta clasică pe care o utilizează majoritatea persoanelor. Varianta modulară implică montarea mai multor dispozitive într-o singură doză. Acestea sunt recomandate pentru suprafețele foarte mari și cu un număr mare de prize. Acestea sunt mult mai compacte și, de asemenea, mai facile, datorită numărului mare de dispozitive pe care îl permit.

Cum alegem prizele potrivite

Atunci când montăm prizele într-o locuința trebuie să fim atenți la un anume aspect: puterea. Trebuie să ne gândim ce dispozitive vor fi conectate la fiecare priză pentru a putea face alegerea corectă. De asemenea, în zonele în care vor fi montate prizele nu este permisă existența umezelii, existând pericol de electrocutare, apa fiind unul dintre principalii conductori ai electricității. O altă catalogare a prizelor apare la numărul de volți folosiți. În general, prizele de 220 V sunt cele mai căutate, însă există și alte tipuri de prize, chiar și cu un voltaj mai mic, cu titlu de exemplu fiind prizele de telefon.

Diferențierea dintre tipurile de prize

În ceea ce privește prizele modulare, design-ul și estetica sunt puse la punct, compacte, iar fixarea este foarte facilă, însă prețul este mai avantajos în cazul celor cu doză rotundă. De asemenea, acestea din urmă beneficiază de un montaj mai rapid. Acestea se pot monta cu unul sau două butoane sau în variantă modulară, cu unu sau două module. Ce le dezavantajează este dimensiunea lor, ocupând mai mult loc decât în cazul celor modulare.

DiversMarket vă pune la dispoziție o gamă variată de materiale electrice, printre care și prize în variantă clasică sau în cea modulară. Bucură te de diversitate cu diversmaret.ro!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *