Siguranțe automate monopolare, bipolare și tripolare

De-a lungul timpului, siguranțele fuzibile au fost treptat înlocuite de siguranțe automate. Acestea prezintă o serie de avantaje ce le departajează de celelalte tipuri de siguranțe, pornind de la viteza de reacție pe care o au atunci când detectează un pericol și continuând cu eficiența acestora din punct de vedere al spațiului pe care îl ocupă. Cele mai comune tipuri prezinta: siguranțe automate monopolare, bipolare duble sau compacte și tripolare. Iată o serie de specificații pentru câteva dintre tipurile de siguranțe!

 

 Siguranțe automate monopolare

Cunoscute și sub deniumirea de 1P, siguranțele automate monopolare protejează o singură fază din circuitul electric. Atât în partea de sus, cât și în cea de jos, acestea sunt dotate cu câte un conector. Aceste siguranțe oferă o varietate de modele la cele mai accesibile prețuri, față de alte tipuri. Conectarea cu mai multe siguranțe de același fel rezultă în buna funcționare a unui tablou electric.

 

 Siguranțe bipolare duble sau compacte

Acestea se mai numesc și siguranțe de tip 1P+N și, indiferent de subtipul lor, duble sau compacte, acestea servesc în protejarea fazei și nulului. Spre deosebire de cele duble, cele compacte sunt mai comune, acestea din urmă rezultând, în fapt, din cele duble. Într-un tablou electric, cele compacte ocupă locul a două module, în timp ce cele duble ocupă un singur spațiu.

 

 Siguranțe automate tripolare și alte tipuri de siguranțe

Acest tip de siguranțe, numite și 3P, se utilizează în component instalațiilor trifazice. Acestea oferă protective pentru toate cele 3 faze, dar și pentru nul. În funcție de nevoile pentru care sunt cumpărate acestea, puteți opta și pentru alte tipuri de siguranțe precum cele tetrapolare sau cele diferențiale.

Alege diversmarket.ro!

Alege un furnizor de încredere și rămâi fidel alegerii făcute! DiversMarket vă pune la dispoziție o gamă diversă de materiale electrice precum: siguranțe automate, surse de iluminat, automatizări industraile, scule și instrumente cabluri și multe alte produse electrice.

 

 

 

 

 

 

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *